tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sipoonkorpi

Kävimme ensi visiitillämme Sipponkorven kansallispuistossa 3.6.2014. Parkkipaikkapysähdyksen verran poikkesimme puiston itälaidalla Bakunkärrillä ja Ponun Perinnepostia -luontopolun kiersimme pohjoisosassa.

Polku on alkuosaltaan eli nuotiopaikan risteykseen asti hyvä kulkea, leveä ja sorastettu. Ehkei kovin luontomainen, mutta jalkoihin katselemisen sijaan pystyi keskittymään maisemien katselemiseen.

Opastetaulun mukaan puron virtaus vaihtelee vuoden aikana kovastikin. Nyt se oli kiva katsella ja kuunnella.

Polku helppo kävellä, luonto helppoa katsella.
Tässähän se kulkeekin.
Luontopolun itäisin osa huomattiin vasta tieltä.
Katseltavaa riitti, mukava puro ja korkeudeltaan vaihtelevaan maastoa polulla ja polun vierellä. Vaikka luontopolku oli lyhyehkö, nuotiopaikalta itään lähtevä haara tuntui keskentekoiselta. Voi olla, ettemme pysyneet merkityllä reitillä koko aikaa, kun sora vaihtui saveksi. Tielle johtavan polun loppu ainakin tuli mentyä väärin pellon poikki merkityn polun ollessa aika näkymätön.

Nuotio ja telttailupaikka Ängesböle vaikutti ihan asialliselta. Nuotiota puuhaava perhe ähersi tosin puiden kanssa kovasti. Kuulemma saha oli huono ja isot puut savisia. Me joimme termarikahvit ja sanottiin moro. :-) Muita ihmisiä ei luontopolulla sitten näkynytkään.







Maisemiltaan ja luonnoltaan paikka on runsas. On kuusimetsää, lehtomaisia alueita sekä niitty- tai peltomaisemaa. Kukkivia kasveja runsaasti yksittäin ja kukkaketona.



Niityn loistoa. Montakohan kasvilajia tästä löytyisi?

Puunhalausta vähän isomman kaverin kanssa. Kuusi oli paitsi paksu myös pitkä. 
Sukupolven vaihdos
Matkaa taajama-asutukseen Nikinmäkeen ja Nikkilään paikasta oli ehkä kolme kilometriä. Silti maisema oli hyvin maalaismainen. Kumpuileva maasto, jossa hiljainen hiekkatie. Lintujen laulua ei katkaissut autojen ääni vaan harvakseltaan lentokoneen pauhu.

Patikoidessa näkee yksittäisiä hienoja kohteita muita kulkumuotoja paremmin. Joko Sipoonkorvessa näitä on normaalia enemmän tai sitten tällä kertaa oli oivalliset antennit päässä.
Mukava pikku retki.


Kypsää voikukaa monessa vaiheessa,
Kääpä kannon päässä









Maisema muutaman kilometrin päässä asfalttiviidakosta.